Hoe werkt crowdfunding?

Crowdfunding, is een sociale vorm van financieren. Maar hoe werkt crowdfunding nu? Bij crowdfunding wordt een onderneming van kapitaal voorzien door een grote groep mensen die daarvoor een rendement ontvangen. Er zijn verschillende vormen van crowdfunding. Zo is er bijvoorbeeld crowdfunding in de vorm van giften, lening en aandelen.

De groei van crowdfunding

Financiering via crowdfunding is in Nederland opgelopen van € 14 miljoen in 2012 tot € 170 miljoen in 2016. De verwachting is dat crowdfunding voorlopig nog wel even doorgroeit.  Door de voortdurende daling van de rente op spaarrekeningen, wordt crowd funding een steeds beter alternatief. Hoewel aan crowdfunding natuurlijk meer risico’s kleven. Het is echter niet ondenkbaar dat de spaarrente naar 0% gaat.

 

Crowdfunding platformen

Crowdfunding begint met het idee wat je hebt. De volgende stap is om mensen enthousiast te krijgen over dat idee en je funding gaan verstrekken. Om je te helpen bij het uitvoeren van een crowdfunding campagne heb je in Nederland meer dan 80 crowdfund-platformen. Voor een overzicht zie: Fundwijzer.  Een crowdfund-platform ondersteunt je bij het maken van een goede presentatie, maak ook bij de uitvoering van de campagne. Ze innen geld van de investeerders, en zorgen dat jij dit op de rekening krijgt.

crowdfunding Arnhem

Crowdfund campagne

Belangrijk bij het opzetten van een crowdfund campagne is dat je je idee omzet in een goed bedrijfs- en financieel plan. Zonder dit plan zal je geen gehoor vinden bij een crowdfunding platform. We helpen je graag bij het opstellen van dit plan en we brengen je meteen in contact met de grootste platforms van Nederland. Wij zijn bijvoorbeeld partner van Geldvoorelkaar en Collin Crowdfund. Wil je meer weten over hoe crowdfunding werkt en de mogelijkheden voor jouw ideeën? Neem dan gerust contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met mij op