De staat van vastgoedfinanciering

Jarenlang heeft de vastgoedfinanciering in het slop gezeten vanwege de financiële crisis. Tegenwoordig gaan de loketten van financiers weer sneller open voor een vastgoed financiering. Commercieel vastgoed is bijvoorbeeld jarenlang een vies woord geweest in bankenland, maar men is nu weer bereid om te kijken naar de mogelijkheden. Dat wil echter nog niet zeggen dat het net als voor de crisis is. Toen kon je namelijk eenvoudig je contactpersoon bij de bank bellen om een financiering aan te vragen. Tegenwoordig moet je een goed financieringsplan hebben en de nodige documentatie meebrengen, welke de bank eist om een financieringsaanvraag te beoordelen.

De term ‘vastgoed’

Overigens is het woord vastgoedfinanciering een ruim begrip. Vastgoed kent namelijk in de wereld van financieringen verschillende kwalificaties. Zo maakt het al veel verschil of je commercieel vastgoed, vastgoed in eigen gebruik of vastgoed als een belegging wilt laten financieren.

Onroerend goed wordt tegenwoordig voor maximaal 70% gefinancierd. In bepaalde gevallen worden lagere percentages aangehouden voor de zogenaamde LTV (Loan To Value). En nog steeds is het zo, dat niet al het onroerende goed wordt gefinancierd. Zo zijn financiers bijvoorbeeld niet snel bereid om horecapanden ter belegging te financieren. Als het echter een horecapand in eigen gebruik betreft dan ligt de zaak weer anders. Al met al is het vraagstuk van vastgoedfinanciering niet eenvoudig. Ben je van plan om te investeren in vastgoed? Dan kan je met al jouw vragen bij ons terecht!

Vastgoedfinanciering

Het financieren van onroerend goed

Als ondernemer wil je je bezighouden met ondernemen en je niet laten afleiden door dit soort zaken. Als Claassen, Moolenbeek & Partners werken wij samen met veel partijen, zoals de traditionele banken, maar ook en vooral met vele verschillende alternatieve financiers. Ook kennen we van deze verschillende partijen de voorwaarden. Per object kijken we welke partij het best bij uw casus past. Bent u ook op zoek naar financiering van uw onroerend goed, dan kunt u contact met mij opnemen via tel. 06-46978466 of arie.degroot@cmenp.nl.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met mij op